Back
HomeΓενικά

Γενικά

Το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) με τίτλο «Νέες τεχνολογίες, καινοτομία και διδακτική στις επιστήμες της αγωγής» συνδιοργανώνεται από το τμήμα «Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων» και το τμήμα «Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία» του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος.

Τα δύο συνεργαζόμενα τμήματα έχουν ως αντικείμενο του πρώτου κύκλου σπουδών τους, τις Τεχνολογίες της Πληροφορικής/Ηλεκτρονικής και τις Επιστήμες της Αγωγής αντίστοιχα. Η σύμπραξη των δύο τμημάτων εξυπηρετεί απόλυτα το πλαίσιο του γνωστικού αντικειμένου του Δ.Π.Μ.Σ., που αναφέρεται αφενός στο πεδίο της τεχνολογικής γνώσης και αφετέρου στην καινοτόμα προοπτική συνάρμοσής της με τη μέθοδο της διδασκαλίας στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού έργου.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους αποφοίτους των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ που εργάζονται ή ενδιαφέρονται για το χώρο της εκπαίδευσης και έχει σαν σκοπό την παραγωγή και διάχυση διεπιστημονικής γνώσης και δεξιοτήτων υψηλού επιπέδου στο πεδίο της αγωγής, με έμφαση στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, και στόχο τη διερεύνηση και εφαρμογή καινοτόμων διδακτικών προσεγγίσεων στο χώρο της εκπαίδευσης.

Οι σπουδές διαρκούν 3 εξάμηνα και αντιστοιχούν σε 90 ECTS, ενώ το Δίπλωμα που απονέμεται εντάσσεται στο επίπεδο 7 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων. Για τη λήψη του Διπλώματος απαιτούνται 9 μαθήματα δίχως Διπλωματική εργασία, ή 7 μαθήματα και Διπλωματική εργασία.

Το πρόγραμμα είναι προσαρμοσμένο στις ιδιαίτερες ανάγκες των ενηλίκων και η εκπαιδευτική διαδικασία διεξάγεται αποκλειστικά με τη μέθοδο της Σύγχρονης Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης με χρήση της πλατφόρμας zoom, δίχως να απαιτείται η φυσική παρουσία των φοιτητών/τριών. Επικουρικά, γίνεται χρήση και ασύγχρονων μορφών διδασκαλίας μέσω της πλατφόρμας moodle.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ-ΜΕΡΕΣ-ΩΡΕΣ

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε περιορισμένο αριθμό ημερών, τις απογευματινές ώρες και κυρίως τα Σαββατοκύριακα.

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Η Διπλωματική εργασία δεν είναι υποχρεωτική και μπορεί να αντικατασταθεί από 2 μαθήματα.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Τα δίδακτρα του προγράμματος ανέρχονται στο ποσό των 2.100 Ευρώ.