Back
HomeΔιδάσκοντες

Διδάσκοντες

Φωτογραφία διδάσκοντα

Αδαμίδης Παναγιώτης

Μαθήματα: Εκπαιδευτική Ρομποτική

Είναι Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το ΑΠΘ και έχει πολυετή διδακτική εμπειρία σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών. Τα μαθήματά του εστιάζουν στις Νέες Τεχνολογίες, τα Ευφυή Συστήματα, τον Προγραμματισμό Υπολογιστών και τον Σημασιολογικό Ιστό, συνδυάζοντας την επιστημονική γνώση με τις πρακτικές εφαρμογές της τεχνολογίας στην εκπαίδευση. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την τεχνητή νοημοσύνη, την υπολογιστική αναγνώριση του χιούμορ και τους εξελικτικούς αλγορίθμους, συμβάλλοντας στην καινοτόμο αξιοποίηση της τεχνολογίας στη διδακτική διαδικασία και τις επιστήμες της αγωγής. Εκτός από το εκπαιδευτικό του έργο, έχει διατελέσει Αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων, Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας στο Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, καθώς και μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος. Στις διοικητικές του θέσεις, έχει συμβάλει στην αναβάθμιση της ποιότητας και της λειτουργικότητας του Ιδρύματος, ενώ συμμετείχε ενεργά σε δράσεις που αφορούν την ακαδημαϊκή ανάπτυξη.

Προσωπική Ιστοσελίδα
Φωτογραφία διδάσκοντα

Αντωνίου Ευστάθιος

Μαθήματα: Δημιουργία διαδραστικού εκπαιδευτικού περιεχομένου

Έλαβε το Πτυχίο Μαθηματικού και το Διδακτορικό Δίπλωμα στη Μαθηματική Θεωρία Συστημάτων από το τμήμα Μαθηματικών του ΑΠΘ. Την δεκαετία 2000-10 εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής σε έργα στην περιοχή της Ανάλυσης και Σχεδίασης Συστημάτων Ελέγχου με τη βοήθεια Η/Υ. Παράλληλα, υπηρέτησε ως μέλος ΣΕΠ του προγράμματος σπουδών Πληροφορικής του ΕΑΠ. Το 2008 εξελέγη Επίκουρος Καθηγητής του Γενικού Τμήματος Θετικών Επιστημών (ΓΤΘΕ) του ΑΤΕΙΘ και το 2013 εντάχθηκε στο τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής (ΤΕ) του ΑΤΕΙΘ. Το Μάιο του 2019 εντάχθηκε στο τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων του ΔΙΠΑΕ όπου υπηρετεί ως Καθηγητής έως σήμερα. Τα ερευνητικά και διδακτικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην περιοχή της Μαθηματικής Θεωρίας Συστημάτων, τους Συμβολικούς και Αριθμητικούς Υπολογιστικούς Αλγορίθμους, τα Διακριτά Μαθηματικά και τη χρήση των ΤΠΕ στην Εκπαίδευση.

Προσωπική Ιστοσελίδα
Φωτογραφία διδάσκοντα

Ασδρέ Κατερίνα

Μαθήματα: Εργαλεία Ηλεκτρονικής Μάθησης και Επικοινωνίας – Καινοτόμες πρακτικές

Είναι κάτοχος πτυχίου του τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (1999) και Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Πληροφορική του ίδιου τμήματος (2001), Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στη Διοίκηση και Οργάνωση Εκπαιδευτικών Μονάδων του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (2020) και Διδακτορικού Διπλώματος του τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (2008). Η διδακτορική διατριβή της έχει τίτλο "Αλγόριθμοι και Αποτελέσματα NP-Πληρότητας για Προβλήματα Χρωματισμού και Επικάλυψης με Μονοπάτια σε Τέλεια Γραφήματα". Από το 2000 έως και το 2020 υπηρέτησε ως εκπαιδευτικός σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στη Μετα-δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και ως εκπαιδεύτρια σε προγράμματα επιμόρφωσης/εκπαίδευσης ενηλίκων, καθώς και τρία χρόνια με απόσπαση στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ένα χρόνο με απόσπαση στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, στο οποίο είναι μέλος Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού από το 2020. Διδάσκει τα μαθήματα Δομημένος Προγραμματισμός, Αντικειμενοστρεφής Προγραμματισμός, Δομές Δεδομένων και Ανάλυση Αλγορίθμων, Διαδικτυακές Υπηρεσίες Προστιθέμενης Αξίας.

Προσωπική Ιστοσελίδα
Φωτογραφία διδάσκοντα

Βιτούλης Μιχαήλ

Μαθήματα: Ψηφιακή παιδαγωγική, Διδακτική Μεθοδολογία

Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής με γνωστικό αντικείμενο «Ψηφιακή Παιδαγωγική και Δημιουργική Σκέψη» στο τμήμα Αγωγής & Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος. Υπήρξε για πολλά χρόνια εργαστηριακός και επιστημονικός συνεργάτης στο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής του ΑΤΕΙ. Δίδαξε σε Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ενώ διδάσκει στο ΕΑΠ, στη θεματική ενότητα ΕΚΕ54 “Οι ενήλικοι στην ανοικτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση”, όπου και λειτουργεί ως “Συντονιστής” της Θεματικής Ενότητας. Είναι Αξιολογητής και Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών Ενηλίκων, Διδάσκων ΠΑΚΕ και Επιμορφωτής στην Επιμόρφωση Β Επιπέδου ΤΠΕ, Διδάσκων στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, ενώ έχει διδάξει και στην ΑΣΠΑΙΤΕ. Διαθέτει πολυετή εμπειρία στην Α/θμια Εκπαίδευση, καθώς και στην Εκπαίδευση Ενηλίκων. Τέλος, διδάσκει για πολλά έτη σε μεταπτυχιακά προγράμματα που απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς.

Προσωπική Ιστοσελίδα
Φωτογραφία διδάσκοντα

Γραμματικόπουλος Βασίλης

Μαθήματα: Αξιολόγηση και Εκπαίδευση

Είναι Μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού «Ψηφιακές & ήπιες δεξιότητες στις επιστήμες της αγωγής» του ΔΙΠΑΕ. Έχει μεγάλη εμπειρία στη διδασκαλία σε μεταπτυχιακό επίπεδο, καθώς έχει διδάξει σε προγράμματα διαφορετικών πανεπιστήμιων (ΕΑΠ, ΑΠΘ, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Liverpool Hope University) με κύρια διδακτικά και ερευνητικά ενδιαφέροντα στους τομείς της μεθοδολογίας έρευνας και εκπαιδευτικής αξιολόγησης. Εργαζόταν στο παρελθόν στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο Teesside University και στο Liverpool Hope University, του Η.Β., καθώς και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Έχει ηγηθεί, υποστηρίξει και συμμετάσχει σε πολυάριθμα χρηματοδοτούμενα διεθνή και εθνικά ερευνητικά προγράμματα συνολικής χρηματοδότησης άνω των 15 εκατομμυρίων ευρώ. Έχει μακρά ερευνητική εμπειρία στον τομέα της εκπαίδευσης με περισσότερες από 45 ερευνητικές εργασίες δημοσιευμένες σε διεθνή περιοδικά με κριτές (πάνω από 1800 αναφορές & h-index: 24).

Προσωπική Ιστοσελίδα 1 Προσωπική Ιστοσελίδα 2
Φωτογραφία διδάσκοντα

Διαμαντάρας Κωνσταντίνος

Μαθήματα: Εργαλεία Ηλεκτρονικής Μάθησης και Επικοινωνίας – Καινοτόμες πρακτικές

Είναι Καθηγητής Μηχανικής Μάθησης, Επεξεργασίας Σήματος και Παράλληλης Επεξεργασίας στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος. Επισκέπτης καθηγητής στα Παν. Princeton και Rutgers των ΗΠΑ και στο Παν. Chalmers της Σουηδίας. Έχει πάνω από 20 χρόνια ερευνητική και εκπαιδευτική εμπειρία τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο στα αντικείμενα της επεξεργασίας σήματος και εικόνας καθώς και της μηχανικής μάθησης. Διετέλεσε πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Machine Learning for Signal Processing της ΙΕΕΕ Signal Processing Society και διοργανωτής πλήθους διεθνών συνεδρίων στο αντικείμενο της επεξεργασίας σήματος και εικόνας.

Προσωπική Ιστοσελίδα
Φωτογραφία διδάσκοντα

Δέρβος Δημήτριος

Μαθήματα: Δεδομένα και Πληροφορία με Έμφαση στην Εκπαίδευση

Ομότιμος Καθηγητής, Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων του ΔΙΠΑΕ. Απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας (Λος Άντζελες, ΗΠΑ). Διδάκτωρ του τμήματος Πληροφορικής του ΑΠΘ. Έχει εργαστεί ως διαχειριστής συστημάτων mainframe Η/Υ, εγκαθιστώντας και λειτουργώντας την πρώτη σύνδεση/εθνική πύλη (hub node) της Ελληνικής ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας στο Internet (Ινστιτούτο Πληροφορικής και Πανεπιστήμιο Κρήτης, Μάρτιος 1985 – Δεκέμβριος 1986). Από το Ιανουάριο του 1987 έως τον Ιούνιο του 2023 δίδαξε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα προγραμματισμού, αλγοριθμικής, βάσεων δεδομένων, αναλυτικής των δεδομένων και εξόρυξης πληροφορίας στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, στο ΤΕΙ Ηρακλείου Κρήτης, και στα πανεπιστήμια ΔΙΠΑΕ, Wolverhampton (Ην. Βασίλειο) και Μακεδονίας (ΠαΜακ). Συντονιστής ερευνητικής ομάδας και αποδέκτης της διάκρισης 2005 Thomson ISI/ASIS&T Research Grant (ΗΠΑ) για την ανάλυση βιβλιογραφικών αναφορών. Σήμερα (2024) επιβλέπει και συνεπιβλέπει υποψήφιους διδάκτορες και διδάσκει δεξιότητες διερεύνησης και αναλυτικής επεξεργασίας δεδομένων, στο ΔΙΠΑΕ και στο ΠαΜακ.

Προσωπική Ιστοσελίδα
Φωτογραφία διδάσκοντα

Ζαχοπούλου Ευριδίκη

Μαθήματα: Μεθοδολογία εκπαιδευτικής έρευνας

Είναι Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του ΔΙΠΑΕ και Καθηγήτρια στο Τμήμα Αγωγής & Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία. Έχει πολυετή διδακτική εμπειρία σε προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών διαφόρων ιδρυμάτων και σε προγράμματα προπτυχιακών σπουδών. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 65 άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει περισσότερες από 120 παρουσιάσεις σε Παγκόσμια και Διεθνή Συνέδρια. Η ποιότητα του ερευνητικού έργου της μπορεί να υποστηριχτεί από τις ετεροαναφορές του έργου της, οι οποίες ξεπερνούν τις 2.500, ενώ ο δείκτης h-index είναι 24. Έχει δημοσιεύσει δύο βιβλία σε εκδοτικούς οίκους παγκοσμίου φήμης (Human Kinetics – USA, Palgrave Macmillan – UK), και πέντε κεφάλαια σε συλλογικούς τόμους. Από το 2000, έχει συντονίσει, υποστηρίξει και συμμετάσχει σε 18 χρηματοδοτούμενα ερευνητικά προγράμματα, ενώ έχει διοργανώσει επιμορφωτικά σεμινάρια και ημερίδες για παιδαγωγούς προσχολικής ηλικίας σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες και προσκληθεί ως ομιλήτρια σε πολλά Διεθνή Συνέδρια.

Προσωπική Ιστοσελίδα
Φωτογραφία διδάσκοντα

Ιωαννίδου Μελίνα

Μαθήματα: Ανάπτυξη και αξιοποίηση Ηλεκτρονικού βιβλίου στην εκπαίδευση

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός (1989) και διδάκτορας Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών (1997) από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ. Επίσης, έχει ασχοληθεί με παιδαγωγικές σπουδές φοιτώντας για ένα έτος στην Παιδαγωγική Τεχνική Σχολή (ΠΑ.ΤΕ.Σ) της Σχολής Εκπαιδευτικών Λειτουργών Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης (Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε.) απ’ όπου αποφοίτησε το 1997 με άριστα. Από το 1990 μέχρι το 2003 εργάσθηκε με σύμβαση έργου σε πληθώρα ερευνητικών προγραμμάτων της επιτροπής ερευνών ΑΠΘ, ενώ από το 2004 έως το 2019 διετέλεσε μέλος ΔΕΠ (Επίκουρη/Αναπληρώτρια Καθηγήτρια) του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών του ΑΤΕΙΘ. Από το 2019 έως σήμερα υπηρετεί στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων του ΔΙΠΑΕ, αρχικά ως Αναπληρώτρια Καθηγήτρια και στη συνέχεια ως Καθηγήτρια με γνωστικό αντικείμενο Τηλεπικοινωνίες με έμφαση στη Θεωρία Επικοινωνιών, Ασύρματες Επικοινωνίες, Κεραίες. Το διάστημα 2020-22 διετέλεσε Διευθύντρια του ΠΜΣ «Εφαρμοσμένα Ηλεκτρονικά Συστήματα» του οικείου Τμήματος, καθώς και μέλος της επιτροπής Διδακτορικών Σπουδών, της οποίας είναι μέλος και το τρέχον ακαδημαϊκό έτος.

Προσωπική Ιστοσελίδα
Φωτογραφία διδάσκοντα

Ιωσηφίδης Αθανάσιος

Μαθήματα: Ψηφιακή ανάπτυξη και υποστήριξη υλοποίησης μαθησιακών δραστηριοτήτων

Ο Αθανάσιος Ιωσηφίδης είναι Δρ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Η/Υ και υπηρετεί ως Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων από το 2010. Παλαιότερα εργάστηκε ως μηχανικός και Προϊστάμενος Διαχείρισης Δικτύου Β. Ελλάδας στην COSMOTE A.E. Τα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα εντάσσονται στο χώρο των νέων γενεών ασυρμάτων επικοινωνιών, του Διαδικτύου των Πραγμάτων και της εκπαίδευσης STEM. Στο πλαίσιο αυτό έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή ερευνητικά προγράμματα, μεταξύ των οποίων το πρόγραμμα UMI-Sci-Ed που είχε στόχο τη δημιουργία ενός εκπαιδευτικού πλαισίου και υλικού για την ενίσχυση της επαγγελματικής κατεύθυνσης των μαθητών προς τις νέες τεχνολογίες και το πρόγραμμα STEAMOnEdu που είχε στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών στο πλαίσιο της ολιστικής εκπαιδευτικής προσέγγισης STEAM. Έχει μεγάλη εμπειρία στην οργάνωση και ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, στην οργάνωση και το συντονισμό μαζικών ανοιχτών διαδικτυακών μαθημάτων (MOOC) και μεικτών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για μαθητές και εκπαιδευτικούς, στην οργάνωση και κατάταξη εκπαιδευτικών μεταδεδομένων, καθώς και στην ανάπτυξη μαθησιακών δραστηριοτήτων.

Προσωπική Ιστοσελίδα
Φωτογραφία διδάσκοντα

Κεραμόπουλος Ευκλείδης

Μαθήματα: Δημιουργία διαδραστικού εκπαιδευτικού περιεχομένου

Είναι Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το University of WestMinster του Λονδίνου της Μεγάλης Βρετανίας. Είναι ο Διευθυντής του ερευνητικού εργαστηρίου «Διαχείρισης της Πληροφορίας & Μηχανικής Λογισμικού» του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος. Τα διδακτικά του αντικείμενα εστιάζονται στους τομείς της Αλληλεπίδρασης Ανθρώπου Μηχανής, των Βάσεων Δεδομένων και της Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας. Διδάσκει περισσότερα από δεκαπέντε χρόνια σε μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στο χώρο της Επικοινωνίας Ανθρώπου Υπολογιστή, των Βάσεων Δεδομένων και του Διαδικτύου. Τα τελευταία χρόνια έχει εστιάσει την έρευνα του στην εφαρμογή νέων τεχνολογιών, όπως η επαυξημένη πραγματικότητα, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Έχει σημαντικό αριθμό δημοσιεύσεων σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια και έχει διατελέσει κριτής σε μεγάλο αριθμό διεθνών περιοδικών και διεθνών συνεδρίων.

Προσωπική Ιστοσελίδα
Φωτογραφία διδάσκοντα

Κιοσκερίδης Ιωάννης

Μαθήματα: Ψηφιακό περιεχόμενο και επικοινωνία στην εκπαίδευση

Είναι διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ και διδάκτωρ του ίδιου τμήματος. Εργάστηκε επί 5 έτη ως επιβλέπων μηχανικός στην εταιρεία ΕΝΟΙΑ Α.Ε. και το 2004 εκλέχτηκε ως Αναπληρωτής Καθηγητής στο τμήμα Ηλεκτρονικής του ΑΤΕΙ/Θ. Από το 2010 κατέχει τη βαθμίδα του Καθηγητή στο τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών του ΑΤΕΙ/Θ, το ο-ποίο από 7/5/2019 έχει μετεξελιχθεί στο τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συ-στημάτων του ΔΙ.ΠΑ.Ε. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη σχεδίαση και τη μοντε-λοποίηση των μετατροπέων ισχύος, τη βελτιστοποίηση των κινητήριων συστημάτων, στις ανα-νεώσιμες πηγές ενέργειας και την αποθήκευση/ανάκτηση της ενέργειας. Έχει μετάσχει σε πλή-θος ερευνητικών προγραμμάτων, διαθέτει 16 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, 22 σε διεθνή συνέδρια, 4 διπλώματα ευρεσιτεχνίας και είναι κριτής σε πλειάδα επιστημονικών περιοδικών. Έχει συγγράψει τα βιβλία με τίτλους, “Ηλεκτρονικά Ισχύος”, “Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και εφαρμογές των Ηλεκτρονικών Ισχύος” και “Βιοϊατρική Τεχνολογία”. Διετέλεσε Προϊστάμενος του τμήματος Ηλεκτρονικής και μέλος του Συμβουλίου του ΑΤΕΙ/Θ.

Προσωπική Ιστοσελίδα
Φωτογραφία διδάσκοντα

Κουρτέσης Θωμάς

Μαθήματα: Μεθοδολογία εκπαιδευτικής έρευνας

Ο Θωμάς Κουρτέσης είναι Καθηγητής Διαταραχών του Κινητικού Συντονισμού στο Τμήμα Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Ηλικία, της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών, του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος. Ολοκλήρωσε τις Προπτυχιακές του Σπουδές στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (BSc'90) και τις Μεταπτυχιακές του Σπουδές στο Τμήμα Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστημίου McGill στο Μόντρεαλ του Καναδά (MA'94). Έλαβε το Διδακτορικό του Δίπλωμα από το Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (PhD'97), όπου υπηρέτησε, ως Μέλος Δ.Ε.Π., από το 1998 έως το 2022 και διετέλεσε, για τρία έτη, Διευθυντής του Δ.Μ.Π.Σ. «Άσκηση και Ποιότητα Ζωής». Έχει συγγράψει και συνυπογράψει περισσότερα από 100 επιστημονικά άρθρα, περισσότερες από 200 παρουσιάσεις και άρθρα πρακτικών σε διεθνή και παγκόσμια επιστημονικά συνέδρια και πολυάριθμα κεφάλαια επιστημονικών βιβλίων. Η ερευνητική του δραστηριότητα εστιάζει στην παρεμβατική διαχείριση παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες στην κίνηση, από την πρώιμη παιδική έως και την πρώτη εφηβική ηλικία. Διδάσκει τα αντικείμενα «Αναπτυξιακή Διαταραχή του Κινητικού Συντονισμού», «Κινητική Μάθηση» και «Μεθοδολογία Έρευνας» σε Προπτυχιακό και Μεταπτυχιακό επίπεδο.

Προσωπική Ιστοσελίδα
Φωτογραφία διδάσκοντα

Κωτσάκης Ρήγας

Μαθήματα: Ψηφιακοί πόροι ήχου και εικόνας στην εκπαιδευτική διαδικασία, Δεδομένα και Πληροφορία με Έμφαση στην Εκπαίδευση

Είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων του ΔΙΠΑΕ. Έλαβε το προπτυχιακό του δίπλωμα στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ (2003), ενώ συνέχισε σε μεταπτυχιακές σπουδές στα "Προηγμένα Συστήματα Υπολογιστών και Επικοινωνιών" (2011) και τέλος, εκπόνησε διδακτορική διατριβή σε θέματα επεξεργασίας οπτικοακουστικού περιεχομένου (2015). Τα προηγούμενα έτη (2006-2017) ήταν διορισμένος καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε αντικείμενα Πληροφορικής και Πολυμεσικής Επεξεργασίας Περιεχομένου και δίδαξε αντίστοιχα μαθήματα σε λυκειακές τάξεις ενώ παράλληλα, ολοκλήρωσε προγράμματα παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας στην ΑΣΠΑΙΤΕ. Στα επιστημονικά του ενδιαφέροντα εντάσσονται η σημασιολογική ανάλυση περιεχομένου, οι διαδραστικές εφαρμογές, θέματα διεπαφής χρήστη και διαχείρισης οπτικοακουστικού υλικού.

Προσωπική Ιστοσελίδα
Φωτογραφία διδάσκοντα

Μαρμόρκος Ιωάννης

Μαθήματα: Τεχνολογίες διαδικτύου στην εκπαίδευση

Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων του ΔΙΠΑΕ με ερευνητική και διδακτική εμπειρία στη μοντελοποίηση ασύρματων δικτύων και οπτικών επικοινωνιών, μικροδομών ημιαγωγών, νανοτεχνολογίας, μεσοσκοπικών συστημάτων (κβαντική τεχνολογία) και κβαντικών υπολογιστών. Απoφοιτος του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ (B.Sc.) και του Πανεπιστημίου του Maryland στο College Park (ΗΠΑ) από το οποίο και απέκτησε τα μεταπτυχιακά διπλώματα M.Sc. και Ph.D. Εργάστηκε ως ερευνητής στα Πανεπιστήμια του Maryland στο College Park (ΗΠΑ), στο Ερευνητικό Κέντρο IBM Thomas Watson (Η.Π.Α.), στο Ινστιτούτο Θεωρητικής Φυσικής Lorentz του Πανεπιστημίου του Leiden (Ολλανδία), στο Πανεπιστήμιο της Αμβέρσας (Βέλγιο), στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ (Ηνωμένο Βασίλειο). Εργάστηκε στη βιομηχανία ως Εξειδικευμένος Μηχανικός στον ΟΤΕ Α.Ε. Έχει αναπτύξει και διδάξει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα στους τομείς των Τηλεπικοινωνιακών και Δικτύων, των Βασικών Αρχών της Μηχανικής, της Εφαρμοσμένης Φυσικής και της Κβαντικής Υπολογιστικής. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Αρχές Κβαντικής Υπολογιστικής» (εκδόσεις Κάλλιπος).

Προσωπική Ιστοσελίδα
Φωτογραφία διδάσκοντα

Μπάμνιος Γεώργιος

Μαθήματα: Ψηφιακοί πόροι ήχου και εικόνας στην εκπαιδευτική διαδικασία

Είναι Καθηγητής του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος με γνωστικό αντικείμενο ‘Αναλογικά και Ψηφιακά Ηλεκτρονικά και Συστήματα Ήχου’. Είναι διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του Α.Π.Θ., Διδάκτορας του ίδιου Ιδρύματος και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου M.Sc. από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα καλύπτουν θέματα τεχνολογιών ήχου, ενώ έχει διδάξει πληθώρα μαθημάτων σε προπτυχιακό επίπεδο όπως Ηλεκτρονικά, Κυκλώματα, Συστήματα Ήχου, Τεχνολογίες Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας και Ραδιοτηλεοπτική Παραγωγή. Σε μεταπτυχιακό επίπεδο έχει διδάξει το μάθημα Πληροφοριακά Συστήματα και Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση. Τέλος, έχει διατελέσει Πρόεδρος του τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών καθώς και Κοσμήτορας της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών.

Προσωπική Ιστοσελίδα
Φωτογραφία διδάσκοντα

Ουγιάρογλου Στέφανος

Μαθήματα: : Εισαγωγή της υπολογιστικής σκέψης στην εκπαίδευση, Δεδομένα και Πληροφορία με Έμφαση στην Εκπαίδευση

Είναι κάτοχος πτυχίου Πληροφορικής του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, μεταπτυχιακού διπλώματος στην Πληροφορική του τμήματος Πληροφορικής του ΑΠΘ, πιστοποιητικού παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας της ΑΣΠΑΙΤΕ και διδακτορικού διπλώματος του τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Η διδακτορική διατριβή του υποστηρίχθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια εκπόνησης της από υποτροφία του ΙΚΥ. Από το 2016 έως και το 2019 διετέλεσε μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Ο Σ. Ουγιάρογλου είναι επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων του ΔΙΠΑΕ με αντικείμενο την Εξόρυξη Γνώσης από Δεδομένα. Διδάσκει μαθήματα Προγραμματισμού, Βάσεων δεδομένων, Ανάπτυξης διαδικτυακών εφαρμογών και Εξόρυξη γνώσης από δεδομένα. Στο παρελθόν έχει διατελέσει επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, μέλος ΕΔΙΠ στο ΔΙΠΑΕ και στο Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, εκπαιδευτικός πληροφορικής στην πρωτοβάθμια, τη δευτεροβάθμια και τη μετα-δευτεροβάθμια εκπαίδευση και εργαστηριακός συνεργάτης στο ΤΕΙ Μεσολογγίου. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την εξόρυξη γνώσης και τη μηχανική μάθηση, τους αλγόριθμους και τις δομές δεδομένων, τις βάσεις δεδομένων, και την εκπαιδευτική τεχνολογία.

Προσωπική Ιστοσελίδα
Φωτογραφία διδάσκοντα

Παπαδάκης Σπυρίδων

Μαθήματα: Ψηφιακή ανάπτυξη και υποστήριξη υλοποίησης μαθησιακών δραστηριοτήτων

Είναι Δρ. Πληροφορικής και υπηρετεί ως Σύμβουλος Εκπαίδευσης Πληροφορικής στην Π/θμια και Δ/θμια Εκπαίδευση με επιστημονική ευθύνη την Αχαΐα και την Κεφαλληνία. Διδάσκει περιοδικά Πληροφορική και Εκπαιδευτική Τεχνολογία ως Μέλος ΣΕΠ στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) και στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο της Κύπρου (ΑΠΚυ). Είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής διεθνών επιστημονικών περιοδικών και υπηρετεί ως κριτής σε περιοδικά και συνέδρια. Τα κύρια ερευνητικά ενδιαφέροντα του περιλαμβάνουν τον ανθρωποκεντρικό σχεδιασμό προηγμένων τεχνολογιών για μάθηση, σχεδιασμό μάθησης, την εξ αποστάσεως και μεικτή εκπαίδευση με έμφαση στις Αναδυόμενες Τεχνολογίες (Emerging Technologies) και τα Συστήματα Διαχείρισης Μάθησης για Σχεδιασμό Μάθησης (Learning Design). Ειδικότερα h έρευνα του εστιάζει στην απόκτηση βαθιάς κατανόησης του τρόπου με τον οποίο οι άνθρωποι αλληλοεπιδρούν, συνεργάζονται, εργάζονται και μαθαίνουν ως βάση για το σχεδιασμό καινοτόμων συστημάτων εκπαίδευσης STEAM, e-learning και τεχνητής νοημοσύνης. Έχει μεγάλη εμπειρία στην επιμόρφωση και υποστήριξη εκπαιδευτικών σε θέματα εκπαιδευτικής τεχνολογίας.

Φωτογραφία διδάσκοντα

Παπαδοπούλου Μαρία

Μαθήματα: Εκπαιδευτική Ρομποτική

Έλαβε το πτυχίο Φυσικής (B.Sc.), το μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Ηλεκτρονική Τεχνολογία Κυκλωμάτων (M.Sc.) και το διδακτορικό δίπλωμα (Ph.D.), όλα από το τμήμα Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.). Σήμερα υπηρετεί ως επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων (ΜΠΗΣ) του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ). Επίσης, είναι μέλος της ερευνητικής ομάδας ELEDIA@AUTH του Δικτύου Ερευνητικών Κέντρων ELEDIA, καθώς και εθελόντρια μέντορας στον οργανισμό Greek Women in STEM. Έχει δημοσιεύσει εργασίες σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια με κριτές. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν: Συγκομιδή ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, Ρομποτική, Τεχνητή νοημοσύνη, Internet of Things, Ενσωματωμένα συστήματα, Σχεδίαση και βελτιστοποίηση ηλεκτρονικών συστημάτων. Υπηρετεί ως κριτής διεθνών περιοδικών και συνεδρίων και ως μέλος των τεχνικών επιτροπών προγραμμάτων διεθνών συνεδρίων. Τέλος, είναι μέλος του Ινστιτούτου Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών-IEEE και της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών (ΕΕΦ).

Προσωπική Ιστοσελίδα
Φωτογραφία διδάσκοντα

Παπακώστας Δημήτριος

Μαθήματα: Ψηφιακό περιεχόμενο και επικοινωνία στην εκπαίδευση, Δημιουργία και Αξιοποίηση Εκπαιδευτικών Εφαρμογών Λογισμικού στη Μάθηση

Υπηρετεί ως Καθηγητής του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος με γνωστικό αντικείμενο ‘Αναλογικά και Ψηφιακά Συστήματα Ηλεκτρονικών’ και είναι διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός (1991) και Διδάκτορας (1999) του Α.Π.Θ.. Έχει διδάξει ως εντεταλμένος Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ως μέλος συνεργαζόμενου εκπαιδευτικού προσωπικού στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και έχει αναπτύξει εναλλακτικό διδακτικό υλικό με την μεθοδολογία της ανοικτής και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων και υπηρετεί ως Κοσμήτορας της Σχολής Μηχανικών στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος. Διδάσκει σε προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών μαθήματα που σχετίζονται με πληροφορική στην εκπαίδευση για περισσότερο από πέντε έτη. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από ογδόντα επιστημονικά άρθρα και είναι κριτής σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην ανάλυση, σχεδίαση και διάγνωση βλαβών ηλεκτρονικών κυκλωμάτων καθώς και σε τεχνολογίες εκπαιδευτικού λογισμικού.

Προσωπική Ιστοσελίδα
Φωτογραφία διδάσκοντα

Σιδηρόπουλος Αντώνιος

Μαθήματα: Δεδομένα και Πληροφορία με Έμφαση στην Εκπαίδευση, Εισαγωγή της υπολογιστικής σκέψης στην εκπαίδευση, Τεχνολογίες διαδικτύου στην εκπαίδευση

Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος (πρώην τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής – Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης). Είναι μέλος του Εργαστηρίου Διαχείρισης Πληροφορίας και Μηχανικής Λογισμικού. Επίσης, είναι πρόεδρος της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδας από τον Δεκ 2022. Κατέχει διδακτορικό στην Πληροφορική από το τμήμα Πληροφορικής του ΑΠΘ (2006) με θέμα διατριβής «Μέθοδοι Κατάταξης και Ομαδοποίησης Βιβλιογραφικών και Διαδικτυακών Δεδομένων», μεταπτυχιακό στην επιστήμη υπολογιστών από το τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών Παν.Κρήτης (1999) καθώς και πτυχίο στην Επιστήμη Υπολογιστών από το ίδιο πανεπιστήμιο (1996). Έχει εργαστεί στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο Ινστιτούτο Πληροφορικής του ΙΤΕ, στο εργαστήριο Design Lab του M.I.T. της Μασαχουσέτης, στο ΑΠΘ (τμήμα Πληροφορικής & Μετεωροσκοπείο), στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, και ως ελεύθερος επαγγελματίας σε διάφορα ερευνητικά ή παραγωγικά έργα.

Προσωπική Ιστοσελίδα
Φωτογραφία διδάσκοντα

Τζέκης Παναγιώτης

Μαθήματα: Τεχνολογίες διαδικτύου στην εκπαίδευση

Έλαβε το πτυχίο των Μαθηματικών και το διδακτορικό του δίπλωμα στη Μαθηματική Θεωρία Συστημάτων, από το τμήμα Μαθηματικών του ΑΠΘ. Εργάστηκε ως προγραμματιστής ΗΥ σε διάφορες εταιρίες. Το 2010 εξελέγη Επίκουρος Καθηγητής του Γενικού Τμήματος Θετικών Επιστημών (ΓΤΘΕ) του ΑΤΕΙΘ με γνωστικό αντικείμενο «Εφαρμοσμένα Μαθηματικά». Το Μάιο του 2019 εντάχθηκε στο τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος. Την περίοδο 2017-2020 επιτέλεσε διευθυντής του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών του τμήματος με τίτλο “Εφαρμοσμένα Ηλεκτρονικά Συστήματα”. Από το Νοέμβριο του 2022 είναι καθηγητής του ίδιου τμήματος. Από το 2023 είναι αντιπρόεδρος του Τμήματος. Τα ερευνητικά και διδακτικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην περιοχή της Μαθηματικής Θεωρίας Συστημάτων, των μαθηματικών αλγορίθμων, τις Συμβολικές και Αριθμητικές Υπολογιστικές μεθόδους, τη Θεωρία Ελέγχου, την Αριθμητική Γραμμική Άλγεβρα και τα Νευρωνικά Δίκτυα..

Προσωπική Ιστοσελίδα
Φωτογραφία διδάσκοντα

Τσιακμάκης Κυριάκος

Μαθήματα: Ανάπτυξη και αξιοποίηση Ηλεκτρονικού βιβλίου στην εκπαίδευση, Δημιουργία και Αξιοποίηση Εκπαιδευτικών Εφαρμογών Λογισμικού στη Μάθηση

Είναι μέλος Ε.ΔΙ.Π στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων της Σχολής Μηχανικών του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στα Ηλεκτρονικά συστήματα μέτρησης κίνησης μικρο-ηλεκτρο-μηχανικών διατάξεων, Συστήματα μέτρησης και προσαρμοσμένου ελέγχου ενεργοποιητών, επεξεργασία εικόνας, μικρουπολογιστικά συστήματα, ασύρματες εφαρμογές, μηχανική όραση, έξυπνα υλικά στη μικρο-ρομποτική, έξυπνοι αισθητήρες και ενεργοποιητές και χαρακτηρισμός υλικών. Έχει εργασιακή εμπειρία στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως υπεύθυνος και συντονιστής του Τομέα ηλεκτρονικών και υπολογιστικών συστημάτων και ως Μηχανικός Λογισμικού με έμφαση στις τεχνολογίες .NET, API, Android-iOS και Web εφαρμογές και πρωτόκολλα επικοινωνίας σε επιχειρήσεις.

Προσωπική Ιστοσελίδα
Φωτογραφία διδάσκοντα

Τσιτιρίδου Μαρία

Μαθήματα: Αξιολόγηση και Εκπαίδευση, Θεωρίες μάθησης σε σύγχρονα εκπαιδευτικά περιβάλλοντα

Είναι πρόεδρος του Τμήματος Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, κάτοχος D. Phil. (Oxon) και Επίτιμη Ερευνήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Η εξειδίκευσή της έγκειται στον σχεδιασμό, την υλοποίηση και την αξιολόγηση παρεμβάσεων στην πρώιμη παιδική ηλικία. Με έμφαση στις τεκμηριωμένες πρακτικές, η εκτεταμένη έρευνά της επικεντρώνεται στον συντονισμό και τη συμμετοχή σε περισσότερα από 25 ερευνητικά προγράμματα παρεμβάσεων στην πρώιμη παιδική ηλικία για την ανάπτυξη της γλώσσας και του γραμματισμού, τη συμμετοχή των γονέων, την υποστήριξη του περιβάλλοντος μάθησης στο σπίτι και την επαγγελματική επιμόρφωση των παιδαγωγών. Η επιστημονική προστιθέμενη αξία της έγκειται στις προηγμένες μεθοδολογικές δεξιότητές της, ιδίως σε διαχρονικές μελέτες, πειραματικές έρευνες και συστηματικές ανασκοπήσεις.

Προσωπική Ιστοσελίδα
Φωτογραφία διδάσκοντα

Χατζόπουλος Αργύριος

Μαθήματα: Ψηφιακό περιεχόμενο και επικοινωνία στην εκπαίδευση

Είναι επίκουρος καθηγητής του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος και διδάσκει μαθήματα αναλογικών ηλεκτρονικών. Έχει πτυχίο «Φυσικής», δίπλωμα μεταπτυχιακού «Ηλεκτρονικής Φυσικής-Ραδιοηλεκτρολογίας» και διδακτορικό δίπλωμα «Φυσικής» του ΑΠΘ. Εργάστηκε σε ερευνητικά έργα στην Επιτροπή Ερευνών του ΑΠΘ και στο Ελληνικό Ινστιτούτο Μετρολογίας. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν στα αναλογικά ηλεκτρονικά κυκλώματα, στα κυκλώματα και συστήματα μετρήσεων, στην οργανολογία, στους αισθητήρες και στη γεωργία ακριβείας.

Προσωπική Ιστοσελίδα