Back
HomeΛήψη διπλώματος – ECTS

Λήψη διπλώματος - ECTS

 

Για την απόκτηση του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης απαιτείται η συμπλήρωση 90 πιστωτικών μονάδων (ECTS). Κάθε μάθημα αντιστοιχεί σε 10 ECTS, βαθμολογείται από 0-10 και βάση επιτυχίας θεωρείται το 5 (πέντε). Η Μεταπτυχιακή Διπλωματική Εργασία (ΜΔΕ) αντιστοιχεί σε 20 ECTS, βαθμολογείται από 0-10 και βάση επιτυχίας θεωρείται το 5 (πέντε). Ο συνολικός φόρτος εργασίας ανά εξάμηνο αποτιμάται σε ένα ανώτατο όριο 30 ECTS.

Οι φοιτητές/τριες υποχρεούνται να παρακολουθήσουν και να εξετασθούν επιτυχώς σε τουλάχιστον 7 μεταπτυχιακά μαθήματα, εφόσον αναλάβουν να εκπονήσουν ΜΔΕ. Η ΜΔΕ είναι υποχρεωτικά πρωτότυπη εμπειρική έρευνα, η διάρκεια εκπόνησης της είναι κατ’ ελάχιστον ένα εξάμηνο και δε μπορεί να υπερβαίνει τα δύο εξάμηνα. Εφόσον δεν εκπονήσουν ΜΔΕ, οι φοιτητές/τριες υποχρεούνται να εξετασθούν επιτυχώς σε τουλάχιστον 9 μεταπτυχιακά μαθήματα.

Ειδικότερα:

  • Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές/τριες υποχρεούνται να παρακολουθήσουν επιτυχώς τα 6 μαθήματα κορμού, τα οποία διδάσκονται στα δύο πρώτα εξάμηνα σπουδών.
  • Στο τρίτο εξάμηνο οι μεταπτυχιακοί φοιτητές/τριες που θα επιλέξουν να εκπονήσουν ΜΔΕ υποχρεούνται να παρακολουθήσουν επιτυχώς 1 μάθημα επιλογής, αλλιώς υποχρεούνται να παρακολουθήσουν επιτυχώς 3 μαθήματα επιλογής.