Back
HomeΚατηγορίες Υποψηφίων

Κατηγορίες Υποψηφίων

Στο Δ.Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτοί κάτοχοι τίτλου του πρώτου κύκλου σπουδών Α.Ε.Ι. (Πανεπιστήμια και Τ.Ε.Ι.) της ημεδαπής ή ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής. Οι τίτλοι ιδρυμάτων της αλλοδαπής γίνονται δεκτοί είτε α) με αναγνώριση ισοτιμίας από το ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ) την ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών, είτε β) με βάση το Εθνικό Μητρώο Αναγνωρισμένων Ιδρυμάτων της αλλοδαπής και εφόσον ο τύπος του τίτλου αυτού ανήκει στο Εθνικό Μητρώο Τύπων Τίτλων Σπουδών Αναγνωρισμένων Ιδρυμάτων που είναι αναρτημένα στον ιστότοπο του ΔΟΑΤΑΠ, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 304 παρ. 4 του ν. 4957/2022.

Οι υποψήφιοι πρέπει να γνωρίζουν επαρκώς την Αγγλική γλώσσα για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του προγράμματος σπουδών, καθώς η σύγχρονη βιβλιογραφία όλων σχεδόν των μαθημάτων είναι στην Αγγλική γλώσσα. Προς απόδειξη αυτής της γνώσης, οι υποψήφιοι καλούνται να καταθέσουν πτυχία γλωσσομάθειας Αγγλικής γλώσσας επιπέδου τουλάχιστον Β2 (Lower) ή τίτλο σπουδών της αλλοδαπής από αγγλόφωνο πρόγραμμα σπουδών, νόμιμα αναγνωρισμένο όπως περιγράφεται παραπάνω. Με απόφαση της Ε.Π.Σ., είναι δυνατόν να πραγματοποιούνται εξετάσεις γλωσσομάθειας Αγγλικής, για όσους δεν κατέχουν αντίστοιχα πτυχία.

Εφόσον, τα μαθήματα διδάσκονται στην ελληνική γλώσσα, εκτός εξαιρέσεων (π.χ., προσκεκλημένοι ξένοι ομιλητές), οι υπήκοοι ξένων χωρών, που δεν έχουν ολοκληρώσει σπουδές στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα ή σε ελληνόφωνο σχολείο του εξωτερικού, πρέπει να έχουν επαρκή γνώση της Ελληνικής γλώσσας, η διαπίστωση της οποίας γίνεται με γραπτή δοκιμασία ή με την κατάθεση σχετικού πτυχίου γλωσσομάθειας επιπέδου Β2.